miercuri, 6 ianuarie 2010

Cafea instant bio din grau Spelta

Cafeaua instant din spelta este un produs ecologic, fabricat de firma austriacă Sonnentor, după o reţetă a unei călugăriţe din secolul al XII-lea, Hildegard von Bingen. Hildegard a fost o vindecătoare remarcabilă, care a scris multe tratate despre beneficiile miraculoase ale speltei şi ale diverselor plante medicinale. Credinţa ei era că Dumnezeu a lăsat un leac pentru absolut orice suferinţă, iar natura este “farmacia” perfectă. Spelta este cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grîului comun. Această specie este nemodificată de 8.000 de ani. Spre deosebire de grîul comun, spelta rămîne după recoltare protejată de palee şi are un gust mai intens, amintind de cel de nucă. Pe lîngă un conţinut ridicat de fibre, spelta este bogată în vitaminele A, E, B1, B2 şi PP. Şi conţinutul de acizi graşi esenţiali şi de minerale este mai ridicat decît la alte soiuri de cereale. Spelta stimulează metabolismul şi activitatea rinichilor şi dezintoxică organismul. Spelta poate constitui un leac pentru migrene, ateroscleroză sau diabet şi poate lupta împotriva unor boli de inimă şi a cancerului.

sursa: aici
sursa foto: aici

Nu stiu cate beneficii mi-a adus mie consumul unui singur borcanel insa cert este ca are o savoare deosebita ( aduce cu cafeaua solubila fara cofeina) care mi-a aromat primele dimineti de dupa sarbatori care au fost pline de amintiri frumoase numai bune de digerat . Mi-a facut placere s-o beau in fiecare dimineata, in timp ce-mi verificam mail-ul sau o priveam si-o ascultam pe Maya jucandu-se. Am primit-o de la Mos Craciun care iata ca, ajutat de spiridusii sai, a tinut cont si de faptul ca apreciez tot ce e natural, organic, bio si si-a amintit si ca nu beau cafea cu cofeina. Jos palaria pentru spiridusii lui Mos Craciun! :)
Te pup, Vio! :)

2 comentarii:

  1. foarte frumos, ma bucur ca am citit articolul, informatia este binevenita. in plafare pot gasi cafeaua?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred, mai degraba in magazinele bio. dar poti incerca, s-ar putea sa ai o surpriza si sa fie! nu neaparat de la aceeasi firma ;)

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...